Idébank


Mange er de kvinner – og menn – som helt fram til i dag har bidratt i arbeidet for stemmerett, likestilling, representasjon og deltakelse. Et tiltak til Stemmerettsjubileet kan være å løfte fram disse heltene, de helt store og opplagte, men også de ukjente, hverdagsheltene i lokalsamfunnene.

Les videre

11. juni 2013 er stemmerettens 100-årsdag. Dette håper vi hele Norge vil være med oss å feire, og vi utfordrer alle arbeidsplasser til å servere kake i lunsjpausen.

Les videre

Flere universiteter og høyskoler har arbeidet faglig med Stemmerettsjubileet i flere år, gjennom for eksempel å tilby undervisning og veiledning innen dette og relaterte temaer.

Les videre

Denne prisbelønte norske filmen tar oss med til Bundelkhand-regionen i India, der kvinner er utsatt for undertrykking og overgrep. En aksjonsgruppe for kvinner, kalt The Gulabi Gang (Den rosa gjengen), drar fra landsby til landsby for å hjelpe kvinner som blir dårlig behandlet, og hvor politiet verken vil eller kan gjøre jobben sin. Din organisasjon kan stå for filmvisning i ditt lokalsamfunn, les hvordan!

Les videre

Vi lager plakatutstilling om Likestillingslandet Norge. Den kan du bestille her.

Les videre

Kvinner og kvinneskjebner som tema

Les videre

Ved stortingsvalget i 2009 hadde Akershus fylke høyeste valgdeltakelse på fylkesnivå med 80,4 %. Vest-Agder fylke lå vel 4 % bak. Dette har Stemmerettskomiteen i Vest-Agder besluttet å gjøre noe med, og har tatt mål av seg om å bli beste fylke i landet.

Les videre

Stemmerettsjubileet står for to bokutgivelser i jubileumsåret: en debattbok for ungdom og et ettbindsverk om likestillingshistorien. I tillegg kommer flere historiske biografier om viktige kvinnesakspionerer

Les videre


Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet,  Akersgata 59, Postboks 8036 Dep, 0030 Oslo   |   Tlf: 22 24 90 90, Faks: 22 24 95 15 

E-post: stemmerettsjubileet@bld.dep.no  |  Nettredaktør: Linda Sørfjord |  Ansvarlig redaktør: Maria Brit Espinoza

Kontaktpersoner Stemmerettsjubileet: Kurt Ole Linn, kol@bld.dep.no, 22 24 24 70 

© Copyright 2019 Stemmerettsjubileet 1913 - 2013.